Reis på heldagstur med oss fra Sandnessjøen kl 12.00

I april 2014 legger MS Gamle Helgeland ut fra kai i Sandnessjøen, med kurs for Lovund og lundkommardagen. Om bord i den verneverdige veteranbåten kan du underveis kjøpe vår ”lokalbåt lapskaus”, pølser og vafler m. m - og vi har alle rettigheter om bord!

Vertskapet Toril og Torgrim på Lovund RorbuHotell, legger opp til en observasjonstur fra ca kl. 16.00. De guidede turene på Lovund er gratis.

Heirsan
heter et høydedrag på vestsiden av Lovund. Det stiger jevnt vestover før det går stupbratt ned mot Alkøybukta. Høydedraget er ca 80 m høyt, og herfra er det et fantastisk utsyn over Alkøybukta, Lundura, Lovundfjellets stupbratte sider og Storhavet og Træna.

Heirsan er en utrolig plass
for å oppleve lundefuglenes flyveaktiviteter ute i havet. Med god kikkert, og til tider med bare øynene, kan vi også se lundefuglene ligge på havet – i store flak. Flyveaktiviteten ser vi lett bare med øynene. Og når de store flokkene bestemmer seg for å innta hekkestedet Lundura i Lovundfjellet, står vi rett under innflyvingsveien og kan observere aktiviteten i lufta over ura. Himmelen over Lundura fylles etter hvert opp, og over Storhavet synes flokkene å være uendelig mange og store. Noen fugler på tur inn – og etter hvert noen på tur ut.

Fuglene pleier å komme inn seint om ettermiddagen.
Men for sikkerhets skyld starter vi turen allerede kl 16.00, så ventetiden kan bli lang – ofte fram til det begynner å mørkne klokken 20.00. Så ta med godt med varme klær og fottøy. Dere kan også vandre litt rundt omkring for å holde varmen. Varm kaffe og en matbit gjør seg godt. Husk god kikkert.

MS Gamle Helgeland vil ligge ved kai i Lovund fra ca. kl 14:30 og retur fra Lovund vil bli senere ut på kvelden med beregnet ankomst Sandnessjøen ca 23:00 . Pris for denne heldagsturen er kr. 400,- for voksne og kr 250,- for barn.

NB! Med forbehold om endringer i programmet.
Bestilling tlf 482 79 401 eller e-post: booking@helgelandscruise.com

Morgenstemning over Lundura

Se også www.lovund.net

Gå tilbake fra Lundkommerdagen til Helgelandscruise